El vídeo a l’aula

El vídeo és un recurs potentíssim que tinc ganes d’experimentar. Per una banda és molt útil per construir narratives digitals amb els estudiants i, de moment, a la UOC, hem construït la narrativa del darrer dossier d’aprenentatge: identificar les idees clau dels aprenentatges al llarg del curs i elaborar un discurs amb imatges i amb l’exposició oral.

Un altre tipus de vídeo que vull experimentar és el de gravar-me exposant alguna idea clau, de moment he fet un vídeo per presentar els objectius de l’assignatura. Ha estat una manera d’apropar-me als estudiants, de fer que la distància sigui més curta, de fer que hi hagi un contacte visual més enllà de la fotografia del campus.

També vam elaborar una narrativa digital senzilla entre els estudiants del Postgrau d’Ensenyament del Català per a l’Acolliment Lingüístic (2013-2014), amb l’objectiu de recollir d’una manera diferent les idees clau de l’assignatura:

També tinc ganes d’experimentar amb vídeos Stop Motion, com el que vaig provar per inaugurar les vacances d’estiu (2013):

I per construir videopoemes o videolits, amb la intenció de narrar de manera diferent. Un primer intent va ser aquest vídeo que vam fer juntament amb en Joan Vilarnaru per celebrar el Dia Mundial de la Poesia (2013)