Llatinismes per parlar de l’actualitat

llatinismesAquests dies sembla que s’acabi el món, són dies de tancament de curs i de preparació del proper, són dies plens d’actes, de presentacions i de celebracions…  la veritat és que costa arribar a tot arreu.  Amb tot, carpe diem i, per això no vaig dubtar d’anar a la presentació del llibre d’uns amics,  100 Llatinismes més que mai, una obra de Núria Gòmez i Enric Serra, de Cossetània Edicions.

100 llatinismes d’ús comú que ens ajuden a veure, a analitzar i a expressar el món actual des del nostre patrimoni lingüístic i cultural.  Inter nos, us aconsello que el tingueu a prop, que el pugueu consultar per fer les vostres aportacions al món o per entendre les dels altres. Si teniu un lapsus o us quedeu in albis, el llibre us donarà un cop de mà.

Fer servir expressions com facta, no verba pot semblar ser rara avis, de vegades tenen qvorum i d’altres no. Però no us atabaleu, els 100 Llatinismes més que mai us ajudaran a entendre i a fer sevir correctament cada expressió. Tal com van dir els autors a la presentació, el llibre vol ser un node més en aquest món ple de connexions…

Recomano 100 Llatinismes més que mai per jugar amb les paraules, per entendre el món i veure que, malgrat el pas del temps, alguns fets no canvien i els podem expressar de la mateixa manera. Òbviament, també el recomano com a recurs d’aula.

Tot i que l’obra se centra en 100 llatinismes, en el llibre n’hi ha molts més de presents. Cada capítol o cada llatinisme té una presentació completa (del seu context d’ús, aspectes culturals o referències etimològiques) i acaba amb un repte de llengua o de cultura i com sabeu, sense reptes no hi ha aprenentatge… Alea iata est!

 

llatinismes_2

 

Imatge del dia de la presentació: Núria Gómez, Joan Lluís Pérez Francesh i Enric Serra

Creative Commons License
This work by Carme Bové is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike 3.0 Unported
Permissions beyond the scope of this license may be available at http://bove.cat/melalaboca/

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>